סלבס

(צילום: אור בן

עוגיות בית ספר: אור בן אוליאל הכין עבורנו קינוח לכבוד החזרה לבית הספר

רוצים כאלה וע-כ-ש-י-ו!

 ראש אחד   |   01/09/2016  |    |    |    | 

 

 

היום הראשון של שנת הלימודים החדשה הוא הזדמנות מושלמת להראות לחבריכם כמה אתם אוהבים אותם! אין כמו רעיון מקורי, מתוק וטעים שישדרג את ההפסקה הראשונה ויהיה ספתח מושלם לתקופה חדשה. קבלו את המתכון הסודי שלי ל"ספרוני" עוגיות חמאה מצופות בשוקולד צבעוני! מוכנים?

 

 

אז מה אנחנו צריכים?

100 גרם חמאה
חצי כוס סוכר (150 גרם)
1 ביצה
1 כוס קמח (240 גרם)
כף קקאו
כפית תמצית וניל
שוקולד לבן
מגוון צבעי מאכל

 

מתחילים!

 

1. ערבבו במיקסר חמאה, סוכר ותמצית וניל עד לקבלת קרם. הוסיפו ביצה וערבבו לקבלת מרקם אחיד. לבסוף הוסיפו קמח.

 

2. חצו את בצק הווניל שנוצר. לחלק אחד החצאים הוסיפו קקאו וערבבו במיקסר ואת החצי השני השאירו כפי שהוא.

 

3. רדדו את שני הבצקים בנפרד בין שני דפי נייר אפייה עד לקבלת יריעות בצק דקיקות והקפיאו אותן לעשרים דקות.

 

4. חתכו את הבצקים בגלגלת פיצה או בסכין לרצועות שוות בגודלן והניחו את הרצועות זו על גבי זו - הנה קיבלתם ספרונים!

 

5. הכניסו את ספרוני הבצק לתנור שחומם מראש ל־ 180 מעלות ואפו 15 דקות. בתום האפייה הניחו לעוגיות להצטנן.

 

6. לאחר שהעוגיות הצטננו, אפשר להתחיל לקשט! המיסו שוקולד לבן ומזגו אותו לכמה קערות - בכל אחת צבע מאכל אחר.

 

7. מרחו את השוקולד הצבעוני על ה"כריכה" העליונה של כל עוגייה וקשטו אותה בעיטורי שוקולד לבן.
הממ... יאמי!

 

https://www.youtube.com/watch?v=z73F1FfcsHk

 

Yummy - גם טעים בטירוף וגם מהמם!

 

(מאת אור בן אוליאל)