מגזין

נו? אתם כבר מריירים? (צילום: shutterstock)

מדענים יצרו שוקולד בריא יותר וטעים יותר!

המדע סוף סוף מגשים לנו חלום ומצליח לייצר שוקולד שהוא לא רק בריא יותר - אלא גם טעים יותר!

  |   08/04/2015  |    |    |    | 
שוקולד נו? אתם כבר מריירים? (צילום: shutterstock)

המדע סוף סוף מגשים לנו חלום ומצליח לייצר שוקולד שהוא לא רק בריא יותר - אלא גם טעים יותר!

קודם כל נתחיל בחדשות המרעישות: בניגוד למה שחשבתם, שוקולד, או יותר נכון קקאו, זה מאכל בריא! למרכיבים העיקריים של פולי הקקאו (מהם מכינים שוקולד) יש תכונות רבות התורמות לבריאותנו, כמו נוגדי-חמצון שפועלים נגד אלרגיות וחיידקים, ואפילו הוכח כי צריכת פולי קקאו גורמת לירידה בלחץ דם ובשכיחות של מחלות לב. ואם כל זה לא מספיק לכם, אז תדעו שמחקרים מצאו כי שוקולד אפילו עוזר לנו במבחנים

אבל אלפי שנים לפני שהמדע גילה שמה שטעים לנו במקרה גם בריא לנו - אנשים אכלו וסחרו בקקאו. שבט המאיה, למשל, האמין שפולי קקאו הם פרי האלים וסמל לפוריות, בעוד ששבט האצטקים האמין שאכילת פולי קקאו מעניקה לאדם חוכמה וכוח, ואפילו השתמשו בפולים כמטבע! אז אנחנו שואלים - מאיפה נולד הקשקוש ששוקולד משמין ולא בריא?

קקאו פולי קקאו (צילום: shutterstock)

עד למאה ה-18 אנשים לרוב צרכו שוקולד בצורתו הגולמית aka פולי קקאו, אבל תודות למהפכה התעשייתית של המאה ה-18, הומצאו מטחנות מכאניות שהצליחו לסחוט מהפולים את חמאת הקקאו ההו-כה טעימה לנו. באותה תקופה החלו לייצר את השוקולד כפי שאנו מכירים כיום אבל לצערנו הרב, תהליך ייצור השוקולד מפולי הקקאו פוגע ואף משנה את מרכיביהם הבריאים של הקקאו. אבל בדיוק פה טמון הסוד להצלחת המדענים - תהליך הייצור.

בקיצור נמרץ, תהליך ייצור השוקולד מורכב מכמה שלבים: תחילה קוטפים את תרמילי הקקאו מהעצים (כן, שוקולד צומח על עצים, זאת בניגוד לכסף), מפצחים אותם לשניים ושולפים מתוכם את פולי הקקאו. מיד לאחר מכן, הפולים מותססים בסלסלות למשך כמה ימים ואז מיובשים בשמש. לבסוף, הפולים עוברים צלייה - שלב קריטי לטעם השוקולד המתקתק - שגורמת לפולים לאבד חלק ממרכיביהם הבריאים. עד כה, הכל ברור? אל דאגה, תיכף מגיע הפאנצ'.

מפעל שוקולד אפשר לגור פה? (צילום: shutterstock)

אז לסיכום ביניים - פולי קקאו: אחלה בחלה וסופר בריאים, ושוקולד: פחות. אז מה עושים? מדענים באוניברסיטת גאנה שבאפריקה החליטו לעשות את הבלתי אפשרי - לייצר שוקולד בריא יותר וטעים יותר, ואתם יודעים מה? הם הצליחו! זוכרים את שלבי הכנת השוקולד? נזכיר לכם בקצרה: תסיסה, ייבוש בשמש ולבסוף צלייה. המדענים החליטו להוסיף שלב נוסף לפני תסיסת פולי הקקאו: אחסון. הם מצאו שאם מאחסנים את הפולים למשך 7 ימים השוקולד נעשה מתוק יותר!

עכשיו נותרה רק בעיה אחת אחרונה - כיצד הופכים את המאכל האהוב לבריא יותר? המדענים מצאו שאם צולים את פולי הקקאו בטמפרטורות נמוכות יותר לזמן ממושך יותר, כל אותם מרכיבים בריאים (כמו נוגדי-חמצון) אינם נפגעים. והנה לכם הנוסחה לשוקולד בריא, טעים ונטול רגשות אשם. ואנחנו שואלים: איפה הייתם לפני החג?! אתם יודעים כמה מצות עם שוקולד כבר אכלנו?! מדעני האוניברסיטה החליטו שהם לא עוצרים כאן וממשיכים לערוך ניסויים נוספים עד שיצליחו לייצר את השוקולד המתוק ביותר והבריא ביותר, ועל זה נאמר - כן ירבו!

OM NOM NOM - מי מרים את הכפפה וממציא פיצה טעימה ובריאה?

(רוני קוטק)

כבר יצרתם את הפיד החדש שלכם? כל הכוכבים מחכים לכם ב -