סלבס

יאמי! (צילום: תמר ליכטינגר)

חמישה מתכונים שווים ופשוטים שישדרגו לכם את המצות

קבלו את הדור הבא של הנשנושים הכשרים.

 ראש אחד   |   23/04/2016  |    |    |    | 

נמאס לכם ממצה פשוטה עם שוקולד, המאכל הלאומי של פסח? גם לנו! אז נכנסנו למטבח והמצאנו חמישה מתכונים חדשים המתבססים על המצרכים החרושים. מסמור'ס ועד "סושי".

 

מוכנים להתחיל?

 

במרבית המתכונים שלנו צריך להרטיב את המצות כדי שהן לא יישברו בקלות. כל שצריך לעשות זה לקחת מגש או תבנית, למלא אותם במעט מים ולהניח בפנים את המצה .זמן ההשריה תלויה במתכון שרוצים להכין – למשל, בשביל קינוח השכבות עם הגלידה אפשר להשרות לזמן קצר, ואילו סושי שוקולד מצריך השריה ארוכה יותר כדי שהמצה תהיה מספיק גמישה לגלגול. הרטבת המצה יעילה גם אם אתם מתקשים לחתוך את המצה. אם רוצים להוסיף קצת טעם למצה עצמה, אפשר להחליף את המים בחלב או במיץ.

 

 

חטיף אנרגיה שוקולדי 

 

5 (צילום: תמר ליכטינגר)

 

אם אתם מרגישים קצת מנומנמים, חטיף אנרגיה הוא הפתרון הטוב ביותר. ניצלנו את פסח כדי להכין חטיף אנרגיה תוצרת בית עם מלא שכבות טעימות.

חומרים:

מצות

ממרח שוקולד

חלווה

גרנולה

מה עושים?

מרטיבים את המצות במים כדי לרכך אותן מעט ומייבשים אותן.

חותכים כל מצה לשמונה.

מורחים על החתיכה הראשונה ממרח שוקולד ועליו מפזרים חלווה.

מורחים חתיכה נוספת בשוקולד משני מצדדיה ומניחים אותה על החתיכה הראשונה.

מפזרים שכבה דקה של גרנולה על החתיכה.

חוזרים על השלבים האלו שוב ולבסוף מניחים חתיכה נוספת שמרוחה בשוקולד רק בצדה התחתון.

מוודאים שכל החתיכות מונחות זו על זו היטב ולוחצים לאט ובעדינות עד שהחטיף נעשה שטוח.

מכניסים למקרר לצינון והתייצבות.

טיפ: אפשר לפזר מעל קצת החטיף המוכן קצת גרנולה לקישוט. 

 

סמור'ס 

1 (צילום: תמר ליכטינגר)

 

הלוואי שהיינו יכולים להגיד תודה לגאון שחשב לראשונה על הסמור'ס. כמובן שפסח לא יגרום לנו לוותר על המאכל החלומי הזה, אז חג האביב הכנו גרסה כשרה שלו.

חומרים:

מצות

מרשמלו

ממרח שוקולד

מה עושים?

חתכו כל מצה לתשע חתיכות ומרחו על כולן

שכבה נדיבה של שוקולד.

פרשו את החתיכות על תבנית המתאימה לחימום במיקרוגל או בתנור ופזרו מרשמלו על מחציתן. חשוב לזכור: המרשמלו מתנפח בחימום, אז אל תגזימו איתו.

על כל חתיכה עם מרשמלו הניחו חתיכה נוספת, כשהצד המרוח בשוקולד פונה כלפי מטה.

אפו במיקרוגל (שלושים שניות) או בתנור.

טיפ: השאירו מרחק בין החתיכות על התבנית כדי שלא יידבקו זו לזו.

 

שכבות גלידה ומצות 

2 (צילום: תמר ליכטינגר)

 

 

מישהו בקטע של קינוח קפוא ומפנק במיוחד? ברור! הכיף במנה הוא שאפשר לשחק בגלידה; לבחור את הטעם האהוב עליכם או אפילו לערבב בין הטעמים - הכול הולך.

חומרים:

4 מצות (ל־4 מנות)

ממרח שוקולד

גלידה

מה עושים?

מוציאים את הגלידה מהמקפיא ונותנים לה להפשיר מעט.

לכל מנה מרסקים חצי מצה לשברים ומערבבים את השברים טוב־טוב עם ממרח השוקולד (אפשר לחמם אותו לכמה שניות במיקרוגל כדי להקל על הערבוב).

מרטיבים חצי מצה במים.

משטחים שכבה מהודקת של שברי מצה בשוקולד על קערת זכוכית.

מעל השכבה הזאת מניחים גלידה (אפשר לערבב כמה טעמים, אנחנו בחרנו בשוקולד).

על הגלידה מניחים את המצה הרטובה והרכה, ועליה שכבה נוספת של גלידה.

לסיום - מפזרים מעל את שבבי המצה עם השוקולד הנותרים.

טיפ: אפשר להמשיך ולהוסיף עוד שכבות לפי הסדר - בהתאם לגודל של הקערה!

 

סושי מצה ושוקולד 

3 (צילום: תמר ליכטינגר)

 

מי אמר שסושי חייב להיות עשוי מדגים? אנחנו הכנו גרסה חדשה המורכבת ממצה, מלא שוקולד ותוספות מגניבות. זוהי מנה שצריך להכין בזהירות ובעדינות כדי שהמצה הרכה לא תתפרק, אבל מובטחת לכם תוצאה טעימה במיוחד!

חומרים:

מצות

ממרח שוקולד

צימוקים (או כל תוספת כיפית אחרת!)

מה עושים?

משרים את המצה במים עד שהיא מתרככת לחלוטין.

מרימים אותה בעדינות ומניחים על משטח העבודה.

מורחים שוקולד על מחציתה ומפזרים עליו את התוספת שבחרתם.

מגלגלים את המצה בעדינות כמו רולדה, עוטפים אותה בנייר סופג ומכניסים למקרר להתייצבות.

מוציאים את הרולדה מהמקרר וחותכים בעדינות ל"סושי".

טיפ: אפשר לפזר על הסושי המוכן אגוזים, סוכר או קישוטים אחרים.

 

מעדן תותים ושוקולד 

4 (צילום: תמר ליכטינגר)

 

כולם יודעים כבר מזמן - אין שילוב יותר טוב מתותים ושוקולד - בעוגות, במילוי לשוקולד או בפונדו - זה ממש לא משנה. לכבוד השילוב המנצח הזה הכנו קינוח מתוק וטעים במיוחד.

חומרים:

מצות

שוקולד ממולא בקרם בטעם תות

ריבת תות

תותים טריים

מה עושים?

חותכים מהמצה ריבוע מעט קטן יותר.

מורחים על הריבוע ריבת תות ומניחים עליו ארבע קוביות שוקולד תות.

מורחים מצה נוספת בריבה ומניחים על המצה הקודמת כשהצד המרוח בריבה פונה מעלה.

מחממים במיקרוגל (שלושים שניות) או בתנור.

חותכים את התותים הטריים לחצאים ומניחים על המצה לקישוט.

טיפ: אפשר להוסיף גם קצפת!

 

 

MATZAH - יאמי ימאי 

 

(כת”צ תמר ליכטינגר)