ראשי

(צילום: Shutterstock)

ווטסאפ מוכרת את הפרטיות שלכם, כך תמנעו את זה בצעד פשוט אחד

כל מה שאתם צריכים לדעת על העדכון החדש.

 ראש אחד   |   28/08/2016  |    |    |    | 

 

אולי לא ידעתם שפייסבוק רכשה את ווטסאפ אי אז בשנת 2014. העניין אולי לא אומר לכם הרבה, אבל לא מעט דברים השתנו מאז אותה רכישה היסטורית.

 

 

דבר ראשון, סתם שתדעו, העסקה הייתה שווה לא מעט כסף. סליחה, כתבנו "לא מעט"? התכוונו המון! אנחנו מדברים על סכום אסטרונומי שעומד על 19 מיליארד דולר. #וואו

 

 

באותה שנה נכנסו לחיינו ה-V הכפולים הכחולים, שמאשרים את קריאת ההודעה. זוכרים איך החיים שלנו נראו בלי ה-V הכחול, המסכסך הרשמי? היום אתם בטח לא כל כל מתרגשים מה-V הזה, כי כנראה גיליתם כבר מזמן שאפשר לבטל את הופעתו. אבל אז, ב-2014, המשתמשים זעמו על חברת ווטסאפ וטענו שזוהי חדירה לפרטיות המשתמשים.

 

 

אבל זו הייתה רק ההתחלה.

 

 

 

אם בשנת 2014 החדירה לפרטיות באמצעות הווטסאפ באה לידי ביטוי בשיחה בין המשתמשים, שקיבלו מידע על קריאת ההודעות, נראה שכעת העדכון החדש משנה את הצהרת הפרטיות לחלוטין. יש להקדים ולציין - פייסבוק, ווטסאפ וגוגל, כמובן, מתקיימות ומשגשגות בזכות פרסומות. מכיוון שבווטסאפ אין פרסומות באופן ישיר, פייסבוק החליטו להשתמש במידע על סמך ההודעות שאנו שולחים כדי להבין אילו פרסומות לשלוח לנו, בדיוק כפי שגוגל עובדת. מה זה אומר? פייסבוק טוענת כי היא לא תקרא את תוכן ההתכתבויות, אבל כן תשתמש במידע כמו תדירות השימוש כדי "להילחם בתופעת הספאם", לטענתה.

 

 

אז רגע, אין שום צורך להיבהל. יש דרך למנוע את התהליך הזה. כשתקבלו את ההודעה בדבר העדכון, כשתקבלו אותה, היכנסו לקרוא את המסמך שמפרט את תנאי השימוש החדשים של האפליקציה. הסירו את ה-V מהתיבה שמאשרת שיתוף נתונים עם פייסבוק ואשרו את ההליך.

 

 

(צילום: Whatsapp) (צילום: Whatsapp) (צילום: Whatsapp) (צילום: Whatsapp)

 

 

אם כבר אישרתם את תנאי השימוש החדשים ואתם רוצים להתחרט, יש לכם חודש ימים לעשות כן. היכנסו להגדרות החשבון שלכם והורידו את סימון ה-V מהאופציה "שתפו את פרטי החשבון שלי". זהו, אתם מסודרים.

 

 

(צילום: Whatsapp) (צילום: Whatsapp)

 

 

 

WHATSAPP - האם תשנו את הגדרות הפרטיות בחשבונכם האישי?

 

 

(עומר טסל - omert.rosh@gmail.com)