מגזין

למישהו יש שוקולד? שואלים בשביל חבר (צילום: יח"צ)

מגנום חדשני, ריבה עם שוקולד וגויאבה על מקל – אלו נשנושי השבוע שלנו

אתם מתבקשים לא לצעוק "יאמי!" בפה מלא. תודה.

 דורון פרידמן   |   23/05/2017  |    |    |    | 

שוקולד מגנום

(צילום: יח"צ)

השלגון המיתולוגי משנה מצב צבירה ומגיע כטבלת שוקולד בשלושה טעמים: חלב, לבן עם נגיעות וניל ומריר עם פולי קקאו. תכל'ס אין פה קשר לארטיקים עצמם, אלא בסך הכול מדובר פה בשוקולד רגיל עם עטיפה ממותגת של מגנום, אבל השוקולד עצמו טעים ואיכותי מאוד. תוספות הקקאו והווניל משדרגות מאוד את הטעמים ומרגישים ששוקולד החלב הוא מאוד, בכן, חלבי. התלונה היחידה שלנו: החפיסות האלה עולות יותר משוקולד רגיל, אבל שוקלות רק 90 גרם (שזה 10 גרם פחות מחפיסות רגילות).

מדד האום נום נום – 4/5.

 

פרוט ווטר פסיפלורה

(צילום: יח"צ)

סדרת פרוט ווטר של יאפורה מתרחבת ומוסיפה טעם חדש – פסיפלורה. חשוב לזכור שלא מדובר ב"מים", אלא במשקה קל לכל דבר. אמנם יש בו פחות קלוריות מאשר במשקה הקל הממותק הממוצע, אבל אל תשלו את עצמם – אלו לא מים, וגם אין כאן פרי. מה שכן, הטעם החדש מוצלח, מרענן ופסיפלורי למדי, ואפילו יש אצלנו כמה נסיינים שהעדיפו אותו על טעם האבטיח והמשמש הוותיקים, למשל.

מדד האום נום נום – 4/5

 

קונפיטורת תות וקקאו

(צילום: יח"צ)

אנחנו בדרך כלל לא כותבים על ריבות וכאלה במדור שלנו, אבל החלטנו לשבור את השגרה ולרקוד על השולחנות (מה הקשר?!) אחרי שדגמנו את קונפיטורת התות בתוספת פולי קקאו של יד מרדכי. ידוע שתותים ושוקולד הולכים ביחד כמו ריקודים ושולחנות, והקומבינה שרקחו לנו כאן פשוט מעולה. הולך מצוין על לחם, אבל גם שימושי לשדרוג קינוחים. שימו לב שמדובר במהדורה מוגבלת לקראת שבועות, אז השיגו אותה לפני שהיא תיעלם! אה, ויש גם טעם תות-ניל שלא ניסינו.

מדד האום נום נום – 5/5     

 

גריסיני אמור דה פאנה

 

(צילום: יח"צ)

אנחנו בדרך כלל לא יכולים לסרב לאוכל איטלקי, אבל מקלות הגריסיני אמור דה פאנה, שמגיעים הישר מארץ המגף, היו לא יותר מבסדר. יש בטעם קלאסי (עם מלח), בטעם פיצה (עם עגבניות ואורגנו – הכי טעים), עם שומשום ועם רוזמרין, וכולם יבשים כאלה בגרון. נכון שגריסיני צריך להיות יבש, אבל בכל זאת. איפה שמנו את המטבל?!

מדד האום נום נום – 3/5

 

 

פיוז טי הרבל

 

(צילום: יח"צ)

וואלה, הפתעה. פיוז טי יצאו עם שני טעמים "צמחיים" חדשים ומופחתי קלוריות – אגס מרווה ומנגו קמומיל – ולמרבה הפלא אהבנו אותם מאוד, אף שמרווה וקמומיל לא בדיוק נמנים על הטעמים האהובים עלינו (מה אנחנו, דובי קואלה שמנשנשים עלים כל היום?). לא, זה באמת שיחוק. קליל ומרענן.

מדד האום נום נום – 4/5

 

 

קרחון שייק פרי גויאבה

 

(צילום: יח"צ)

אנחנו מבינים את אלה שלא מחבבים גויאבות יותר מדי. אולי זה בגלל הריח, אולי זה בגלל הטעם, אולי זה בגלל הטעם והריח ביחד, אבל ידוע שעל טעם ועל ריח יש הרבה על מה להתווכח, וגויאבה זה טעם נרכש שפורצות בגללו מלחמות. עובדה שכמה מאיתנו ממש לא אהבו את טעם השייק פרי בטעם הגויאבה החדש מבית הגלידות של פלדמן, אבל דווקא היו כמה שאמרו שהוא סבבה. אבל במקום להילחם, בסוף התחבקנו ופיללנו לעתיד טוב יותר. וזה מה שחשוב.

מדד האום נום נום – 3/5

 

 

קריספי בטעמים חדשים

(צילום: יח"צ)

החבר'ה באסם הוסיפו שני טעמים חדשים לסדרת חטיפי קריספי האפויה שלהם – ברוסקטה איטלקית עם שמן זית ובזיליקום, וברוסקטה איטלקית עם שמן זית ואורגנו. אהבנו יותר את הבזיליקום, אבל מישהו פה העיר שהמוצרים האלה קצת יותר מדי שמנוניים ומתובלים. הסכמנו איתו. תחזירו את המטבל!

מדד האום נום נום – 3/5

 

 

תביאו כבר לארץ!

(צילום: יח"צ)

מהדורות מיוחדות של עוגיות אוראו בטעם וופל בלגי עם סירופ מייפל ו/או בצק עוגיות, למשל. אנחנו אפילו מוכנים לחבר עליהם דיקלום אם זה יעזור.